Proč je titanové nádobí kvalitnější nežli ostatní nádobí

Pokud pomineme staré smaltované nádobí, které se dnes již nevyplatí si pořizovat a ani výrobci se již do nové produkce příliš nepouštějí, zaměříme se na srovnání titanového nádobí (potažmo kompletně titanového nádobí) a stále ještě hojně prodávaných teflonových pánví.

Vysoká odolnost i doživotní záruka

Největší rozdíl spočívá v tom, že titanové pánve jsou ještě mnohem odolnějším výrobkem nežli pánve vyrobené z teflonu. Jako důkaz tohoto tvrzení lze použít fakt, že výrobci a prodejci tohoto nádobí dávají mnohdy i doživotní záruku, čímž prakticky tvrdí, že Vám titanové nádobí při správném používání vydrží až do konce života.

Nepředpokládá se samozřejmě, že na jedné titanové pánvi budete vařit třeba padesát let, ale teoreticky tento materiál má předpoklady k tomu, aby i takovouto extrémní dobu vydržel provozuschopný. Pokud se ptáme, jak je možné, že titanové pánve mají tak velkou životnost a odolnost, pak je nutné zmínit, že oproti teflonovým pánvím je tento materiál mnohem odolnější proti kontaktu například s nožem či vidličkou.

Titanové nádobí je odolné

Nedochází k rychlému poškrabání povrchu pánve. Sami jistě dobře víte, že před užíváním teflonového nádobí výrobce varuje, že je třeba se vyvarovat kontaktu s kovem. Při zakoupení pánví z tohoto materiálu tak je potřeba používat pouze plastové či dřevěné nože, lžíce či vidličky. U titanových pánví však tento problém nepřichází v úvahu, neboť titanové nádobí je kovu-vzdorné.

Kromě této zásadní přednosti je dobré zároveň zmínit i to, že vaření na titanovém nádobí je také mnohem rychlejší a snadnější (neboť jídlo není potřeba tak často hlídat, aby nedošlo k jeho připálení), čímž mimo jiné dochází i k úspoře energie.

Stěny titanového nádobí dokáží mnohem efektivněji kumulovat teplo vycházející z plotny sporáku. U jídla, které je těsně před dokončením, je tak možné vypnout sporák. Samo se v titanové pánvi, která i po vypnutí stále intenzivně sálá teplo, dodělá.

Inspirace na bydlení:  Nábytek na míru je cestou k originalitě
Proč je titanové nádobí kvalitnější nežli ostatní nádobí

Rychlé a zdravé vaření v titanovém nádobí

Chcete vařit zdravě, chutně a rychle? Pokud ano, tak je pro vás titanové nádobí jedinečnou volbou. Vaření s titanovou pánví, případně hrncem vás bude bavit. Vaše pokrmy dostanou mnohem lepší chuť a můžete si být jistí, že si toho všimne každý.

Titanové nádobí je vyráběno ze slitiny Siluminu. Ta je samozřejmě zdravotně nezávadná a nabízí skvělé tepelné vlastnosti. Základem je silné dno, které se postará o rovnoměrné rozložení tepla a jeho uchování. Tato plocha je pokryta vrstvičkou titanu, který zajišťuje nepřilnavost. Při vaření s titanovým nádobím spotřebujete mnohem méně oleje, než normálně.

Titanové nádobí a vitamíny

Titanové nádobí a vitamíny jdou vjedno. Kvůli rychlé přípravě neztratí jídlo chuť a vitamíny z pokrmu nevyprchají. Na talíř se vám dostane velmi chutné a hlavně zdravé jídlo, které ocení i odpůrci této výživy. Titanové pánve a hrnce vás přesvědčí, že i zdravá jídla mohou být velmi chutná.

Zdravé vaření na titanovém nádobí není jedinou výhodou. Skvělé tepelné vlastnosti titanové pánve vám umožní vypnout vařič (a to i plynový) mnohem dříve, než u klasického nádobí. Pokud budete titanové nádobí a tuto funkci pravidelně využívat, tak ušetříte mnoho peněz. Titanové nádobí je velmi odolné, jeho životnost je několik let (mnohem více než u teflonu). Za dobu používání se vám pořizovací cena vrátí třeba na úspoře energie (nepočítaje uspořený čas).

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *