Čas s přáteli a dobrým čajem

Stále k vám někdo chodí a patří k vašim dobrým zvykům je pohostit? Někdo rád kávičku, ale jiný nepije nic jiného než čaj. Pochopitelně je dobré mít doma několik druhů, aby si mohl dotyčný vybrat. A také dost záleží na samotné přípravě a servírování.

Jak nezkazit čaj

Říkáte si, že na čaji nelze vůbec nic zkazit? Jistě ho nějak uvaříte a podáte hostům, ale proč se více nezajímat o to, jak by mohl chutnat lépe a přinést uživatelům skutečné přednosti, které nabízí. Vezměte si například zelené čaje, které patří celosvětově k nejpopulárnějším a existuje jich tisíce druhů. Jejich chuť je dána hlavně polohou zahrady, klimatickými podmínkami, složením půdy, kultivarem keře a zpracováním.

U postupů se uvádějí přibližné časy, jak dlouho se doporučuje louhovat, ale dobře uděláte, když po nějakém čase čaj slijete, ochutnáte a poté necháte ještě louhovat, nebo scedíte celý nálev. Záleží hlavně na vaší chuti. Pro silnější čaje použijte teplejší vodu, více lístků a dejte jim více času. Občas se vyplatí i experimentování, přičemž objevíte nové chutě, které vás buď okouzlí, nebo odradí.

Dopřávejte si skutečně kvalitní ochucené nebo přírodní čaje. Ke stylovému podávání sypaných čajů dobře poslouží pěkně zpracovaná čajová konvička se sítkem o objemu 400 ml, která obsahuje samostatné vnitřní sítko z nerezové oceli.

Tipy pro milovníky čaje

Pití čaje představuje poklidný rituál, při kterém se mohou scházet přátelé a příbuzní. Někde tato tradice trvá mnoho let a spojuje se například se servírováním v pěkné čajové soupravě, která se dědí z generace na generaci. I dnes však není problém zajistit, aby vaše čajová souprava vypadala jedinečně a potěšila pozvané už od pohledu. Vyzkoušejte konvičku se čtyřmi šálky z kvalitní keramiky, kde v konvici najdete několik otvorů na vnitřní straně hrdla místo sítka, která však lze také použít o určitém rozměru.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *